dissabte, 30 de juliol del 2011

Calendari de barres

Us em preparat un quadre resum en forma de calendari de barres de totes les sembres que apareixen en el nostre calendari. podrem així tenir un altre tipus de vista de les feines de tot l'any.

El podreu veure al següent enllaç: Calendari barres

Veureu que les èpoques de sembra (i conseqüentment les de collita) estan proposades per poder cultivar cada espècie de la manera més respectuosa amb el medi que sigui possible. Açò a Menorca es concreta en cercar el moment de sembra per aprofitar el màxim d'aigua de pluja i no haver de regar gaire (en alguns cultius fins i tot no haver de regar gens). També cercam els moments favorables per cada espècie per evitar plagues i no haver d'actuar amb pesticides.
Si us hi fixau, per exemple, veureu que no proposam la sembra de blat d'indi, lletugues o raveguins en ple estiu. No és que no es pugui fer aquesta sembrada ja que aquestes plantes es fan bé encara que faci calor si les regam prou, el que passa és que des de la nostra pàgina i per coherència amb els seus principis de sostenibilitat no podem recomanar que es facin aquests cultius d'estiu ja que l'extracció d'aigua del subsòl que comporten representaria un dany ecològic que hem d'evitar. Altres persones us proposaran altres moments de sembra, comparau-los amb el que marca el nostre calendari i valorau la conveniència d'emprar un o altre sistema. En tot cas si afinau alguna temporada més respectuosa amb l'entorn i no és marcada al calendari de la nostra pàgina, feis-me-la arribar i li donarem difusió.
Els moments de sembra estan referits al moment que les plantes es posen al seu lloc definitiu. Algunes venen de planter com les albergínies, altres de sembra directa com les faves o mongetes. El que hi ha marcat al calendari és el que els vergeters deien la "sembrada" és a dir l'inici del cultiu en el lloc on farem la collita.
Hem pensat que si a més a més hi posavem el moment de fer el planters el calendari podria portar a confusió ja que molta gent no fa planters i els compra quan estan a punt per posar a la terra. També val a dir que el moment de fer planters de cada cosa l'anirem deixant prou clar al calendari per mesos.

1 comentari:

  1. Benissim! Ja anava un poc perduda amb les sembres de la tardor. Gràcies per compartir tota aquesta feina que feu, sou uns cracks! ;)

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.